شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

نگاهی نو، راهی نو، آینده ای پیش رو

شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

نگاهی نو، راهی نو، آینده ای پیش رو

شرکت مدل سازان نرم افزار  (مسنا)

شرکت مدل سازان نرم افزار
ارائه راه حلهای پردازش ابری
ارائه راه حلهای مبتنی بر تبلت و گوشی های هوشمند
تولید نرم افزار های تحت وب
طراحی و تولید سرویسهای نرم افزاری (SAAS)
----
از سایت شرکت بازدید کنید www.masna-soft.ir

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۳ ثبت شده است

در این پست با برداشت از کتاب رایانش ابری (تالیف آقای اکبری و سرگلزایی جوان - آزمایشگاه رایانش ابری دانشگاه صنعتی امیر کبیر) به مزایا و معایب رایانش ابری می پردازیم

مزایا

  • کاهش هزینه های اولیه
  • موانع کمتر برای ورود به بازار یا استفاده از خدمات
  • مقیاس پذیری بر حسب تقاضا
  • فراهم کردن خدمات در مقیاس مرکز داده
  • تضمین بهتر تداوم کسب و کار
  • امنیت نسبی بیشتر
  • مدیریت بهتر حجم بالای داده

معایب

  • دسترسی راه دور
  • مشکلات ناشی از پهنای باند
  • تاخیر
  • برخی مسائل امنیتی و فنی بخاطر اشتراک منابع یکسان بین مشتریان مختلف
  • دسترسی فراهم کنندگان خدمات ابری به داده ها

 

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

یک بررسی ساده

شهر مقدس قم که در مجاورت مرکز کشور قرارداد در برخی زمینه ها با فرصت ها و یا چالشهایی مواجه است. یکی از چالشها مهاجرت نیروی های فنی استان به پایتخت است که لازم دیدم در این پست کمی در این باره صحبت کنم. منشاء این فکر که وقتی را برای ارزیابی واقعی این مطلب بگذارم بر می­گردد به اینکه یکی از دوستان راه برون رفت از معضلات کار نیروهای نرم ­افزاری در قم را رفتن به تهران می­دانست.

به نظر حقیر، کسی که با حضور خانواده اش در قم تصمیم به مهاجرت به تهران برای کار می گیرد دو حالت برایش متصور است یکی رفت و آمد روزانه و دیگری تهیه منزل در تهران و اقامت.

در صورتی که رفت و آمد به تهران به صورت روزانه در نظر گرفته شود بدون در نظر گرفتن خطرات بسیار جدی رفت و آمد در اتوبان شلوغ تهران قم و فرسودگی جسمی که ایجاد کی کند با هزینه ­های سربار دیگری مواجه می­شود که باید آنها را نیز در نظر گرفت و درآمد تهران را با این هزینه­ ها با قم سنجید.

اگر این هزینه های جانبی را به قیمت امروز به صورت زیر حساب کنیم:

-         رفت و آمد در هر روز 16000 تومان

-         نهار 8000 تومان

-         زمان از دست رفته 5 ساعت

-         زمان مورد نیاز به استراحت 2 ساعت

و برای این نیرو ساعتی مثلا 5 هزار تومان در قم در نظر بگیریم هزینه سربار هر روز حدود 60 هزارتومان می­شود. با در نظر گرفتن روز ی 8 ساعت کار در قم که درآمد روزی 40 هزارتومانی را به همراه دارد در تهران باید به ازای هر روز معادل 100 هزارتومان دریافت کند که ساعتی 12500 تومان می­شود تا معادل در آمد قم محقق شود.

آنچه که از این محاسبه بدست می­­آید این است که اگر فردی در قم 5 هزار تومان دریافت کند به صورت ساعتی پرداختی به او در تهران باید اقلا 12500تومان باشد تا این رفت آمد بدون در نظر گرفتن هزینه های سربار دیگر برایش مقرون به صرفه باشد. بنا به اطلاعاتی که بنده دارم، در اکثر موارد این پرداخت به آنها صورت نمی­گیرد.

برای فردی با چنین مشخصاتی این مهاجرت در حالتی مقرون به صرفه است که آورده­ ی غیر نقدی دیگری نیز برای وی قابل تصور باشد، مثل همکاری با یک تیم فنی خبره، همکاری با شرکتی مطرح، ورود به پروژه ه­ای بزرگ، بدست آوردن فرصت مطالعاتی و ... .

حالتی که بررسی شد، برای کسی است که با ساعتی 5هزارتومان در قم می­تواند مشغول بکار شود، البته برای کسانی که موقعیت شغلی در قم پیدا نمی­شود این مسئله به صورت دیگری باید مورد بررسی قرار گیرد، همچنین برای کسانی که مکان اقامت ارزان در تهران دارند و ... .

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

آیا محبوبیت پایتون ماندگار است؟

 

از زمانی که زبان پایتون را برای اجرای ایده­ های تحت وب در شرکت انتخاب کرده­ ام با سئوالات متعددی مواجه شده­ ام. که این سئوالات بر عوامل بازدارنده­ ی من در این انتخاب همچون مشکل تامین نیروی انسانی آنهم در شهرستان و هزینه بر بودن برای شرکت اضافه می کرد.

یکی از سئوالاتی که به دنبال پاسخ مناسبی برای آن بوده­ ام تضمین ماندگاری این زبان برای آینده است. برخی در مقایسه با PHP عمر این محبوبیت کوتاه را می دانند و من نتوانسته بودم در دفاع استدلال مناسبی برای آن بیاورم. در این پست تصمیم گرفته­ ام ضمن بیان دلایل انتخاب این زبان این سئوال را نیز مطرح کنم تا از نظرات بازدید کنندگان استفاده کنم.

در محبوبیت پایتون اگر کمی جستجو کنید نرخ رو به رشد آن برایتان ثابت می­شود. نمودار زیر یکی از منابع قابل استدلال دراین زمینه است

اینکه پایتون در حال حاضر توسط گوگل، ‌موزیلا، دیزنی و بسیاری از شرکت ها ، دانشگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و … استفاده می­شود خود نکته­ی مهمی در اعتبار بخشی این زبان است. همچنین در حال حاضر دانشگاه‌های مطرحی مانند MIT و UC Berkeley و به صورت گسترده‌تر ۸ تا از ۱۰ دپارتمان مطرح رشته نرم‌افزار در آمریکا از زبان Python برای یادگیری دانشجویان تازه وارد استفاده می­کنند و بر اساس بیانیه ACM در حال حاضر Python جایگاه Java را در معرفی علوم کامپیوتر و برنامه نویسان در مدرسه‌ها تسخیر کرده است. مهمترین دلیل این اقبال Syntax  منظم و تمیز و خوانا در کنار آسان بودن زبان Python است.

از این مطلب گذشته یکی از نکات مهمی که در ایران درباره زبان پایتون در این مدت به آن رسیده­ ام این است که محافل فنی که از رتبه علمی بالاتری برخوردارند و کارهای حرفه ­ای­تری کرده ­اند تمایل بیشتری به این زبان دارند.

زبان پایتون در مسائل فنی که در مرز تکنولوژی قرار دارند مثل مسئله داده­ ها ی حجیم و پردازش ابری حرفی برای گرفتن دارد. به عنوان مثال Paas های مبتنی بر این زبان نسبت به دیگر زبانها به وفور در دسترس هستند که یکی از آنها توسط گوگل ارائه شده است. PyTables یک پایگاه داده NoSql  است که بر این زبان بنا نهاده شده است و در کاربردهای زبان پایتون قابل استفاده است.

اما آیا این محبوبیت پایدار می­ماند یا خیر؟ آیا روزگار سردی که به سراغ PHP آمده است به سراغ زبان پایتون هم خواهد آمد؟

آنچه می­توانم به عنوان حاشیه درباره این سئوال مطرح کنم این است که اساسا زمان موردنیاز برای پایداری محبوبیت یک زبان چقدر است؟ در فضای رقابتی و دائما در حال رشد و تکامل تکنولوژی آیا باید به زبانی برسیم که دو دهه به طور فعال در راه حلهای تجاری استفاده شود؟

از نظر من این توقع، توقعی نامناسب و خلاف مسیر نوآوری است. شاید با این روند رشد، یک زبان بتواند در بازه 5 ساله به طرز مناسبی نیازهای آن فضای تکنولوژی را پاسخ بدهد مناسب باشد.

مطلب دیگری که می­توانم در پاسخ به این شبهه مطرح کنم این است که مقایسه این دو زبان تنها از نظر اینکه هر دو مفسری هستند و همچنین هر دو ظهور مناسبی در فضای وب دارند صورت می گیرد که این مقایسه از مبنا درست نیست چرا که زبان پایتون در کاربردهای مختلفی از جمله وب قابل استفاده است برخلاف PHP که تنها کاربرد وبی دارد.

منتظر نظرات شما هستیم...

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

ای عزیز خدا! سالها از دور با محبت نظاره گرت بودیم

امید است که اکنون، از دور با محبت نظاره گر ما باشی.

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)