شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

نگاهی نو، راهی نو، آینده ای پیش رو

شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

نگاهی نو، راهی نو، آینده ای پیش رو

شرکت مدل سازان نرم افزار  (مسنا)

شرکت مدل سازان نرم افزار
ارائه راه حلهای پردازش ابری
ارائه راه حلهای مبتنی بر تبلت و گوشی های هوشمند
تولید نرم افزار های تحت وب
طراحی و تولید سرویسهای نرم افزاری (SAAS)
----
از سایت شرکت بازدید کنید www.masna-soft.ir

۷ مطلب در خرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

اندازه بازار که خود مبین رشد بکارگیری انواع پردازش ابری است در شکل زیر ارائه شده است.


cloudmarket

پتانسیل بهتری برای بازار SAASوجود دارد که شکل فوق هم مبین این مسئله می­باشد.

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

خورشید پشت ابر! حضورت مسلم است؛ آیا شود به شمس ظهورت نظر کنیم؟


جمعه ای دیگر گذشت با این تفاوت که در این روز منتظران ظهور ندبه ­ی انتظار بر زبان و شیرینی و سرور میلاد را در کام خود داشتند. ما به سهم خودمان این میلاد میمون و امید بخش را به شما خواننده گرامی تبریک می­ گوییم.

با توجه به اینکه این وبلاگ به طور خاص به موضوعات فناوری اطلاعات ارتباط دارد و همچنین تقارن انتشار این موضوع با میلاد امام عصر ارواحنا فداه (عج) لازم دیدیم که به برخی مطالبی که مدتی است به ذهن متبادر شده بپردازیم به این امید که فتح باب مفیدی باشد و بتوانیم به فواید زیادی از این موضوع برسیم و برسانیم.

آنچه در یک جمله می­توان اشاره کرد شاید این باشد که آیا می­شود برای فناوری اطلاعات در ظهور حضورت نقشی قلمداد کرد؟ آیا این فناوری در زمان ظهور حضرت و برای اهداف ایشان مورد استفاده قرار می ­گیرد؟ چه وجوهی از این فناوری مورد نیاز اهداف حکومتی ایشان است؟ با فرض نقش آفرینی این فناوری؛ نقاط ضعف این فناوری چیست و توسعه­ ی آن باید در چه مسیری باشد؟

با توجه به امید به اینکه انقلاب اسلامی ایران مقدمه ی ظهور حضرت است و تلاش برای بقاء و بهبود آن تلاشی برای فراهم کردن مقدمات ظهور محسوب می­شود، پیشبرد انقلاب چه نیازهایی به این فناوری دارد؟ در کدام مشکل اساسی جاری کشور، ظهور فناوری اطلاعات مفید تر است؟ در چه جهاتی نباید به این فناوری پرداخته شود؟ چه تهدیداتی از ناحیه این فناوری بقای این انقلاب را محدود می­ کند؟

پرداختن به این مباحث، نیاز به سلسله جلسات مدونی دارد که با حضور صاحب نظران این دو موضوع یا به عبارتی کارشناسان حوزه ­های علمیه و کارشناسان فناوری اطلاعات باید تشکیل شود. هدف از ارائه این بحث رسیدن به نتیجه نبود؛ بلکه به زمان و مکانی برای فتح باب این بحث لازم بود که به فضل خدا در این وبلاگ و این زمان مبارک انجام شد. امید است که بتوانیم با برگزاری سلسله جلساتی به این بحث به طور عمیق و دقیق بپردازیم و نتایج آن را در فضای مجازی برای علاقه مندان منتشر کنیم.

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

بیست و دوم خرداد ماه سال 1367، سالروز شهید نوجوان مجتبی اسدی است، که مثل همیشه در این ایام من و دوستان مشترکمان یاد او را گرامی می داریم و صد البته که به حال او غبطه می خوریم.

شهیدی که در طول زندگی کوتاهش، خاطراتی مشابه خاطرات مردان بزرگ از خود به یادگار گذشت. ایشان یکی از همان نمونه هایی بود که به فرموده امام (ره) یک شبه ره صد ساله را پیمود.

یکی از فرماندهان ایشان نقل کرده که "شب عملیات داشتم دنبالش می گشتم تا از عملیات منصرفش کنم، چرا که او پسر بزرگ فرماندار شهر بود و ممکن بود توی این عملیات از دست بره. پس از کلی جستجو  بالای درختی پیداش کردم، در حالیکه به پهنای صورتش اشک می ریخت و از اینکه بنا نیست اونو عملیات ببریم، ناراحت بود. وقتی که بهش گفتم، شما باید برگردی؛ تو بچه فرموندار شهری، شهید میشی و ... ". 

با همون حال گریون به من گفت: 

"فرموندار اونیه که فرمونش از خط امام در نره!!!"

آری این جمله یک نوجوان چهارده ساله است، نه یک پیر دنیا دیده و حکیم. اینها را می توان مصادیق آیه ی "من یتق الله یجعل له فرقانا" دانست. 

امید است که حداقل با انتشار خاطرات آنها بخشی کوچک از وظیفه بزرگی را که بر گردن ما نهاده اند انجام دهیم و از شفاعت آنها بهره مند گردیم.

انشاء الله

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

در این پست، نگاهی به میزان استفاده از این مفاهیم در بازار فناوری اطلاعات و نرخ نفوذ آنها در بازار می­کنیم:

بلوغ پردازش ابری

مرجع مربوط به این تصویر عبارت است از Gartner, Forecast Analysis: Software as a Service, Worldwide, 2009-2014, Update. 2010.

و آنچه را که نشان می­دهد بلوغ استفاده از SAAS در بازار نسبت به سایر گونه های رایج پردازش ابری است.

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

مروری بر پردازش ابری - گونه­ های پردازش ابری

در همه­ی مدل­های پردازشی استفاده کننده در نهایت در قالب یک نرم افزار به مجموعه ­ای از خدمات (سرویس­ها) دسترسی پیدا می­کند. سطح بندی عناصر دخیل در ارائه سرویس توسط نرم ­افزار می ­تواند شامل اقلام زیر باشد : شبکه/ ذخیره سازی/ سرورها/ مجازی سازی/ سیستم عامل/ میان افزار/ موتور زبان اجرای برنامه/ داده های برنامه/ هسته برنامه ی کاربردی.

به عبارتی ابر و باد و مه و خورشید و فلکی که  دست در دست هم می ­نهند تا تو نانی (نرم افزاری) به کف آری و به غفلت نخوری؛ از یک نگاه می ­توانند موارد مطرح شده در شکل فوق باشند.

حال اگر شما گونه ­های مختلفی از این عناصر دخیل در ارائه سرویس را از یک فضای مشترک قابل مدیریت بر روی اینترنت بگیرید به نوعی به دسته بندی ­های مختلف مربوط به پردازش ابری می­رسید. که در شکل زیر ارائه شده­ اند.

CloudTypes

نرم افزار به عنوان سرویس: در این نوع شما نیازی به داشتن فضای ذخیره سازی، سیستم عامل خاص، داده و ... ندارید. همه­ی اینها در یک ابر خاص به شما داده می­شود. به زبان ساده یک سایت برای شما راه  اندازی می­شود، نرم افزار در آن نصب می­شود و کاملا به شما اختصاص دارد. برخی نمونه ­های این عبارتند از AceProject و SalesForce که بد نیست به اینها سری بزنید و با آنها آشنا شوید.

سکو به عنوان سرویس:  در این حالت فقط برخی لایه­ ها بر روی ابر قرار دارد و سایر لایه ­ها در اختیار شماست. در این حالت شما امکان نوشتن برنامه و نگهداری داده خارج از ابر را برای خود را دارید. در این مدل با توجه به اینکه موتور زمان اجرای را در خود دارد، باید توجه داشت که بستگی به انتخاب زبان برنامه نویسی متفاوت است. به عنوان مثال Java PAAS برای نوشتن برنامه های Java کاربرد دارد.  به عنوان مثال AppHarbor به طور کامل مختص dotNet است.

در این آدرس می­توان به برخی نمونه­های این نوع دست پیدا کرد http://www.clouds360.com/paas.php.

زیر ساخت به عنوان سرویس: در این حالت، سیستم عامل قابل نصب و پیکربندی توسط شماست و برنامه­های مورد نیاز بر روی آن و تنها فضای ذخیره سازی و شبکه به عنوان ابر در اختیار قرار داده می­شود.

در این آدرس می­توان به برخی نمونه­های این نوع دست پیدا کرد http://www.clouds360.com/paas.php.

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

مروری بر پردازش ابری - تعریف

در اینجا دو تعریف برای پردازش ابری ارائه می­شود:

          نوعی مدل پردازشی با قابلیت‌های ارائه‌ی سرویس‌های فناوری اطلاعات به شکلی مقیاس‌پذیر و ارتجاعی از طریق اینترنت [Gartner09].

          امکان دسترسی آسان و فراگیر شبکه به منابع مشترک و قابل پیکربندی (مانند شبکه، سرور، منابع ذخیره‌سازی، برنامه‌ها و سرویس‌ها) و اختصاص و آزادسازی آنها به سرعت و با کمترین تلاش مدیریتی [NIST11].

پردازش ابری نوعی مدل پردازشی است که قابلیت‌های مقیاس‌پذیر و ارتجاعی فناوری اطلاعات را به عنوان سرویس به مشتری و از طریق اینترنت ارائه می‌دهد. این مدل دسترسی آسان و فراگیر شبکه به منابع مشترک و قابل پیکربندی (مانند شبکه، کارگزار، منابع ذخیره‌سازی، برنامه‌ها و سرویس‌ها) را فراهم می‌نماید. این منابع به سرعت و با کمترین تلاش مدیریتی و یا فعل و انفعال با تهیه‌کننده‌ی ابر، می‌تواند اختصاص یافته و یا آزاد گردند. منظور از خاصیت ارتجاعی قابلیت تغییر پویای منابع با توجه به منابعی که مورد نیاز سیستم است می­باشد. (استفاده از منابع اشتراکی و مجازی سازی)

در این مدل خودکار‌سازی توسط شرکت فراهم کننده‌ی ابر از طریق API‌ ها در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد. با استفاده از این API‌ها می‌توان نمونه‌های جدیدی از ماشین را تهیه و تدارک دید و یا حتی از بین برد. برنامه‌های کاربردی گسترش ابر به صورت خودکار می‌توانند در مواقع لزوم منابع جدیدی را در عرض چند دقیقه اختصاص دهند و هنگامی که بار‌کاری از میزان مشخصی پایین‌تر رفت منابع را آزاد نماید.

در مدل­های پیشین میزبانی، هزینه‌ی اولیه‌ای برای هر قرارداد سالانه وجود داشت. مدل ابری این سد اقتصادی را می‌شکند چون از مدل "پرداخت براساس میزان استفاده" بهره می‌برد. سیستم‌های ابری به صورت خودکار میزان استفاده از منابع را کنترل و پایش  می‌کنند و میزان استفاده از منابع به صورت شفاف برای مشتری و تهیه کننده‌ی ابر در هر لحظه قابل دسترسی است. 

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)

مروری بر پردازش ابری - مقدمه

حدود سه سال پیش وقتی که در نمایشگاه جیتکس دوبی در حال بازدید از غرفه­ها بودم، بروشورها یا بنرهایی را با عنوان Cloud Computing دیدم. اولین برخوردی بود که با این عنوان داشتم. سعی کردم از حال و هوای بروشورها معنا و مفهومی برای این عنوان پیدا کنم. از دوستان هم پرسیدم ولی حاصل این تلاش­ها کم فایده بود و نتونستم آنچنان که باید و شاید از این موضوع سر دربیارم.

حتی در حین بازدید وقتی که به غرفه مایکروسافت سر زدم و با نوچه­های هندی و پاکستانی حاضر در غرفه صحبت کردم و از اونها سئوال پرسیدم، من را ارجاع دادند به یک بزرگتر اروپایی!! و اونهم تا فهمید من ایرانیم، از پاسخ دادن طفره رفت و به صورت تلویحی فهمیدم که به حریم ورود ممنوع وارد شدم و تحریم هستیم.

حال که این موضوع به داخل ایران هم کشیده شده و لقلقه زبان­ها شده و یا بعضی از همکاران نرم افزاری اقدام به برگزاری همایش­هایی در این زمینه کرده اند، بد نیست وبلاگ مسنا هم در حد بضاعتش کمی به این موضوع بپردازه. چرا که شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا) یکی از موضوعات کاری تخصصیش را پردازش ابری و البته موضوع SAAS یا همون سرویس به جای نرم افزار گذاشته تا به امید خدا در این زمینه هم فعالیتی داشته باشه.

  • شرکت مدل سازان نرم افزار (مسنا)