سه شنبه, ۲۱ مرداد ۱۳۹۳، ۰۵:۴۱ ب.ظ
مزایا و معایب SAAS -قسمت چهارم
در این پست برخی از معایب دیگر مطرح شده برای SAAS مطرح می شود.
- وابستگی به زیرساخت (شبکه و اینترنت) : یکی از ابعاد وابستکی که در سطور قبلی به آن اشاره شد، وابستگی به زیر ساخت است، چرا که در بسیاری از مواقع اختلال در زیر ساخت باعث عدم دسترسی کاربر به خدمات خواهد شد. این در حالی است که در مدل ارائه نرم افزار سنتی، این نگرانی به مراتب کمتر میباشد.
- امنیت اطلاعات: خریدار خدمات در صورتی که این خدمت وابستگی به اطلاعات وی هم داشته باشد و ارائه ی خدمات به همراه اطلاعات وی همراه باشد (همچون خدمات حسابداری و مالی) با نگرانی بسیار مهمی مبنی بر افشاء شدن اطلاعات مواجه میشود. افشای اطلاعات از یک منظر برای عموم و از جهت دیگر به سازمانهای اطلاعاتی و مالیاتی خاص مورد نظر میباشد. در حال حاضر یکی از موانع مهم عدم اقبال به این رویکرد در بسیاری از زمینه ها این موضوع است.
- امکان سفارشی سازی محدود: برنامه هایی که با این مدل ارائه می شوند، با توجه به اینکه در بسیاری از موارد از یک جا خدمات رسانی می کنند، کمتر قابلیت سفارشی سازی دارند و به عبارت مشخص تر سفارشی سازی آنها بسیار پیچیده و پر هزینه تر از ارائه سنتی نرم افزار است.
- مناسب نبودن برای برخی کاربردها : در حاضر ارائه نرم افزار ها یی که نیاز به وررود اطلاعات حجیم و زیاد دارند برای این مدل گزینه های مناسبی نیستند. از انواع دیگر نرم افزارهایی که استفاده از آنها در قالب SAAS مناسب نیست میتوان به نرم افزارهایی اشاره کرد که بازار محدود دارند به طوریکه صاحبان این بازار توان هزینه کرد برای زیرساخت و نگهداری آن را داشته باشند و حساسیتهای ویژه ای در باره آنها وجود داشته باشد (همچون بانک ها).
- ۹۳/۰۵/۲۱